2014 Kumların İmparatoru Azir Şampiyon Tanıtımı

Kumların İmparatoru Azir karşınızda

Azir rehberlerimiz için tıklayın,  Azir Counter , Azir Rehberi

Yeni şampiyonumuz “Kumların İmparatoru Azir” League Of Legends’a gelmiş ve belki de üzerinde en çok uğraşılmış şampiyonlardan birisi olmuşa benziyor. Özellikle efektif skilleri ve görselleri çok ayrıntılı düşünülmüş durumda tabi ki bu ayrıntı hero kullanımında zorlukları da beraberinde getirecektir. Özellikle R: İmparatorluk Muhafızları yeteneğini çok beğendiğimi söylemeliyim. Takım savaşlarında  ve baskınlarda rakibi çok zora sokacak gibi gözüküyor. Göze çarpan en önemli yeteneği ise Pasif: İmparatorun buyruğu olmalı, yıkılmış kulelerin yerine daha güçlü kuleler yapması gibi bir yetenek oyunda dengeleri bozacak gibi.

İşte şampiyonumuz Kumların İmparatoru Azir ve şampiyon tanıtımı.

Oynanış

azir pasif q

azir q

azir w

azir e

 

 

kumların imparatoru azir

 

kumların imparatoru azir ana

Azir, savaş alanını kontrol etmeleri ve kendisi yerine normal saldırılar yapmaları için Shurimalı askerler gönderen bir büyücü. Azir’in hasar potansiyelinin çoğunu askerlerin delici normal saldırıları oluşturuyor ve bu da, Azir’i büyücüler arasında ağırlıklı olarak sağ tıklamayla oynanan istisnalardan biri haline getiriyor. Öte yandan Azir’in büyüleri, kendisinin ve askerlerinin konumlarını etkileyerek kendisini korumasını, rakipleri için de girmemeleri gereken tehlikeli bölgeler oluşturmasını sağlıyor.

Azir askerlerini yerleştirerek değişken güç bölgeleri oluşturup bu şekilde koridorun kontrolünü eline alabilir ve onların yardımıyla minyon kesebilir. Örneğin rakibin büyücü minyonlarının yakınına bir asker yerleştirmek; rakibi, minyon kesmek ya da dürtmek için önce o askerin mızrağını yemeye zorlar. Karşı tarafın orta koridorcusu yanlış bir adım attığında, Azir saldırı emri verip bu fırsattan olabildiğince yararlanmak için Kumların Fatihi’yle askerlerin yerini değiştirebilir. Kapışma kendi lehine dönüp skor alma potansiyeli çıktığında Azir Kayan Kumlar’ı kullanarak rakibi havaya savurup Kumların Fatihi’yle işini bitirebilir. Durum aniden aleyhine döndüğünde de, hızlıca İleri! ve Kayan Kumlar kullanarak tehlikeden kurtulabilir.

Bunların üstüne ultisi de eklenince, Shurima hükümdarının bölge kontrolündeki ağırlığı daha da artıyor. Skoru kapmak için İleri! ve Kayan Kumlar ile başlayıp, Azir’i rakibinin arkasında konumlandırın. Oradan İmparatorluk Askerleri, rakipleri haritanın Azir’in bulunduğu kısmına itebilir. Azir’in bölgesinin bu kadar içine giren rakip şampiyonun bir mızrağın ucunda can vermesi artık an meselesi. Eğer o sırada saldırmak akıllıca olmadıysa, Azir kendisini kovalayanlarla arasına duvar çekerek güvenle kaçabilir.

Takım çatışmaları

Azir hem koridorda, hem de takım çatışmalarında; doğru konumlanmaya bağlı olan ve askerlerine rahatça emir verip düşmanlarını uzaktan yenebileceği dövüşlerde öne çıkar. Bu minvalde Azir, rakibi ultisiyle Baron ve Ejderha yuvalarının dışında bırakarak ya da içine hapsederek bu çatışmalara ağırlığını koyar. Takım çatışmaları hareketlenirse, Azir İleri’yi ve Kumların Fatihi’ni dikkatli kullanmalı, çatışanlar hareket ettikçe kontrol bölgesinin yerini değiştirmelidir. Çatışma başladıktan sonra Azir, koordinasyonu tutturamayan rakipleri cezalandırmakta ustadır. Azir’in ultisiyle kombolanan Kayan Kumlar, rakibin ön saflarda duran şampiyonlarını, onların korumasına bel bağlayan hasar verici şampiyonlardan çöpsüz üzüm gibi ayırıp yenmeye hazır hale getirir. Rakip kendi içinde bölündüğünde, Azir adamlarını yollayıp neredeyse bir nişancı kadar ağır hasar vererek, kumların tek hakiminin kendisi olduğunu kanıtlar.

Ormandaki kapışmalarda, Azir Kumların Fatihi ile en rahat kaçılabilecek aralıkları mızraklarla kapatılmış tuzaklara dönüştürebilir. Ayrıca, İmparatorluk Muhafızları bir orman çıkışını tamamen kapatarak Azir’le rakiplerini beraberce oraya kapatabilir ve kapana kısılan rakipleri Azir, askerleri ve takım arkadaşları için kolay birer av haline getirebilir. Savaş kötü gitmeye başlarsa, Azir ultisiyle rahatça için içinden sıyrılabilir ya da kötüleri İleri! ve Kayan Kumlar ile kandırıp bir orman duvarının üstünden atlayabilir.

Güneş Kursu, takım çatışmalarında işe yarayacak kadar hızlı kule yükseltemez; ama kuşatmalarda durum değişir. Rakibin inhibitörüne saldırılırken Azir iç kuleyi yeniden kaldırıp rakip takımı yıkılmakta olan üssüne hapsederek, kapışmaya girmeyi tehlikeli bir hale getirir. Tam tersi durumda, Azir’in takımının üssüne saldırıldığında, İleri! ve Kayan Kumlar ile üssün duvarından atlayıp dışarı sızarak iç kuleyi tamir edebilir. İnhibitör kulesi ve Güneş Kursu arasında sıkışan rakip takım ya ezilecek, ya da dağılmak zorunda kalacaktır.

Azir Rün Dizilimi

azir rün dizilimi

 

Azir Kabiliyet Sayfası

azir kabiliyet

Azir Yetenekler

lol azir yetenekler

 

 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)