Braum Counterları

LoL Braum Counterları, Braum counterpick, Braum counterlayan eşyalar

Braum nasıl counterlanır ve tavsiyeler.

Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki henüz vadiye yeni gelmiş olan bir şampiyon olsa da oldukça nitelikli, saldırı gücü taşıyıcısını en iyi şekilde korumaya yönelik yetenekleri olan en iyi destek şampiyonlarından birisi. Özellikle yetenekleri arasında bulunan saldırı gücü taşıyıcısını koruma odaklı kullanımı ile tüm dereceli maçlarda ve yeni metada en çok yer alan destek şampiyonları arasına girmeyi başardı, yeteneklerine gözatmak gerekirse.

Pasif : Meydan dayağı, Braum’un normal saldırısı rakibe bir kez isabet ettikten sonra, Braum’un ve takım arkadaşlarının ona yaptığı tüm normal saldırılar yük biriktirir. Üstünde dört yük biriken hedefler sersemler ve fazladan büyü hasarı alır. Belkide en çok dikkat edilmesi gereken yeteneklerinden birisi de pasifi olarak karşımıza çıkıyor, yeterince TANK olan Braum, sizlere yakın bir mesafede odaklandığında, sersemletmesi ile birlikte kendi saldırı gücü taşıyıcısıyla canınızı çok fena sıkabilir bu yüzden Braum ile yakın mesafede takasa girmekten çekinin. Dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise Q yeteneği, Buz Yanığı ismindeki bu yetenek ile birlikte düz bir hat üzerinde Braum buz atar bu buz sizin yavaşlamanıza akabinde sersemlemenize sebebiyet verir bu yüzden saldırı gücü taşıyıcınızı korurken ve Braum ile karşılıklı yetenek takaslarına girerken, Q yeteneğinin menzilinde olmamalısınız. Belki de Braum’un en önemli yeteneklerinden birisi de E yeteneği, bu yetenek ile bir buz duvarı oluşturan Braum gelen ilk saldırıyı tamamiyle engellediği gibi, devamında ki saldırıların hasarınıda azaltır. Bir karşı baskın denemesi yapmadan yada değişime girmeden önce bu yeteneğini kullanmasını beklemeniz sizin için sağlıklı olacaktır.

Takım savaşlarında ve koridor içinde dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise R yeteneği olan Freljord Karşılaması bu yetenek ile Braum, Braum kalkanını yere vurarak; yakaladığı tüm rakipleri havalandırıp onlara hasar veren, sonra da geride güçlü bir yavaşlatma alanı bırakan, devasa, uzun menzilli bir yetenek atışı yapar. Eğer bir takım savaşı başlayacaksa bu düz hattın mesafesinde ve üzerinde olmamaya dikkat etmeniz değişimi kazanma şansınızı yükseltecektir.

Kısacası Braum ile birebir yakın dövüşte bulunmayın, fırsat bulduğunuz her an zarar vermeye çalışın, savaş sırasında ise konumuzu saldırı gücü taşıyıcısına göre alın, aynı şekilde Braum ne kadar tank bir şampiyon olsa da ADC’si koridordan düşerse, takım savaşlarında pek etkili olduğu söylenemez.

Ekran AlıntısıCounterlayan İtemler

Ekran Alıntısı

 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 3,67 out of 5)