Fizz Counter, Fizz nasıl counterlanır ?

LoL Fizz Counterları, Fizz counterpick, Fizz counterlayan eşyalar

Fizz nasıl counterlanır ve tavsiyeler.

Yetenek gücünde yer alan şuan ki vadide en çok tercih edilen suikastçi orta koridor şampiyonlardan birisi olan Fizz‘in hem nitelikli yetenekleri hemde ani hasarının yüksek olması sebebiyle oldukça zorlu bir rakip olduğunu söyleyebiliriz. Yukarıda belirlendiği gibi uzaktan dürtme ve sersemletme, durdurma gibi yeteneklere sahip şampiyonlar ile Fizz’i biraz da olsun durdurmanız mümkün. Dikkat etmeniz gereken yeteneklerine değinmek gerekirse, Deniztaşı Zıpkın Fizz’in Zıpkını ile rakiplerinde oluşturduğu yaralar, hedefin eksik Can değerine bağlı olarak Büyü Hasarı verir, ayrıca iyileştirme ve yenilenme etkilerini azaltır. Bunu anlamak için üst koridordaki Darius‘un pasif yeteneğini düşünebilirsiniz, kanama yol açar ve ilerleyen seviyeler oldukça can yakan bir özelliktir.

Fizz’in en önemli yeteneği belki de e yeteneği Oyunbaz / Düzenbaz’dır bu yetenek ile Fizz havaya sıçrar ve elindeki zıpkının üzerinde durur bu sırada hedef alınamaz hale gelen Fizz, yere indiğinde de etrafına hasar verir. Q ile kule altında size saldıran Fizz sonrasında E yeteneği ile hasar almadan oradan ayrılabilir, bu yüzden takaslara girmeden önce Oyunbaz yeteneğinin bekleme süresinde olmasına dikkat edin. Ulti yeteneği ise, Fizz, rakiplere dadanan ya da arazide dolanan ve şampiyonlara dadanırsa onları yavaşlatan büyülü bir balık gönderir. Kısa bir aradan sonra, yeraltından bir köpek balığı fırlar ve balığın etrafındaki rakiplere hasar vererek onları savurur. Bir arkadaşınız bu saldırıya maruz kaldıysa ondan biraz da olsun uzaklaşın, aksi halde boş yere aldığınız hasarı takım olarak arttırmış olursunuz. Ultisini counterlamak içinde Zhonya gibi itemleri tercih edebilirsiniz.

fizz counter

Counterlayan İtemler

fizz buyuZhonya’nın Kumsaati, Banshee’nin Duvağı, Sıçra

1 Comment

  1. Emel Atik

    Aralık 28, 2014 at 9:07 pm

    Bu karakteri çok beğeniyorum.
    Yalnızca oyun tarzı değil, hareketleri ve çıkardığı sesler de çok sevimli.
    Amatör oyunculara özellikle öneririm.