İntikam Mızrağı Kalista Rehberi

İntikam Mızrağı Kalista kostüm tanıtımı, rehberi, buildi, rün kabiliyet

[Pro Rehber] Kalista Kabiliyet ve Rün dizilimi için tıklayın

Geçtiğimiz günlerde aldığımız haberlerde, yeni bir şampiyonun çıkacağı bilgisine ulaşmıştık fakat henüz net bir kanıt olmadığı için haberini yapamamıştık, şimdi kesinleştiğine ve RİOT ekibindeki arkadaşlarında paylaşması üzerine yeni şampiyonumuz İntikam Mızrağı Kalista tanıtımını yapabiliriz. Aynı şekilde bu konu güncellenecek, deneme ve pbe incelemesinden sonra Kalista kabiliyet ve rün dizilimi de buraya eklenecektir.

Yeteneklerini incelediğimizde oldukça mobil bir şampiyon olduğunu söyleyebiliriz, fakat yeni metada oyun düzeni içinde hangi koridorda kendini gösterecek biraz tartışma yaratacak gibi. Keza “Gözcü” yeteneği ve rakibi haraslaması olsun yada yanındaki arkadaşıyla birlikte kullandığı yeteneği olsun, alt koridora uygunluğunu gösteriyor fakat aynı şekilde bu yetenekleri üst koridorda da orta koridorda da kullanıp, baskın yemeyen SOLO bir şampiyon haline gelebilir.

En çok beğendiğimiz özelliği şüphesiz pasifi ve gözcü yeteneği, aynı şekilde ciğerini sök yeteneğide koridorda uzun süre kalmasını sağlayacaktır. R Ulti yeteneği ile birlikte takım savaşlarında TANK şampiyonu rakip üzerinde kullanım takım savaşını başlatmasıda ayrı bir güzel olacak gibi. Kalista counter konumuza göz atmayı unutmayın.

İşte yetenekleri ve detayları ;

Kalista Rün Dizilimi

kalista rün dizilimi

Kalista Kabiliyet Dizilimi

kalista kabiliyet dizilimi

Agresif bir şekilde kullanıma uygun olan Kalista için en uygun kabiliyet dizilimi de yine aynı şekilde agresif yapıda yer almakta.

Kalista item ve yetenekleri

kalista yetenekleri

Pasif: Üstün Denge

Normal saldırı sonrası hareket komutu verildiğinde normal saldırı animasyonu iptal olmaz, onun yerine Kalista saldırı tamamlandıktan sonra fare ile tıklanan yöne doğru zıplar. Kalista hedefinin bulunduğu yönün aksine doğru sıçradığında daha uzağa gider.

Q: Delici

Kalista’nın fırlattığı mızrak, isabet ettiği ilk hedefe hasar verir ve bir adet Ciğerini Sök yükü ekler. Delici ayrıca Üstün Denge’yi tetikler.

W: Gözcü

Pasif: Ruh Damgası – Kalista ve ona bağlanan takım arkadaşı bir minyon, canavar veya rakip şampiyona aynı anda saldırırsa, ilave büyü hasarı verirler.

Aktif: Kalista bir gözcüye belli bir bölgede nöbet tutma emri verir. Gözcü, bir hat üzerinde birkaç defa ileri geri hareket ederek devriye gezer. Arkadan gelecek saldırılara karşı savunmasız olan gözcüler, önlerindeki koni şeklindeki bir alanı görebilir ve bir rakip şampiyonu tespit edince çığlık atarak haber verir.

E: Ciğerini Sök

Kalista’nın normal saldırıları ve Delici ile fırlattığı mızrak, kısa bir süreliğine hedefe saplanır. Ciğerini Sök, Kalista’nın rakiplerinden mızrakları söküp çıkarmasına ve hedefleri yavaşlatmasına imkân tanır, ayrıca hedeften çıkartılan her mızrak için artan hasar verir. Ciğerini Sök, bir rakip birimin katledilmesi ile sonuçlanırsa bekleme süresi sıfırlanır. Mızrakların birikme limiti yoktur, yalnızca Kalista saldırısını devam ettiremediğinde yükler kaybolur.

R: Ecelin Çağrısı

Kalista bağlı olduğu takım arkadaşının kendi yanında belirmesini sağlar ve hedef alınamaz hale getirerek, büyülerini devre dışı bırakır. Ecelin Çağrısı esnasında, Kalista’nın Ruh Damgası ile bağlandığı takım arkadaşı yeni bir yetenek kazanır; bu yetenek ile bağlı şampiyon hedeflenen bir yöne doğru atılarak, çarptığı rakipleri havaya savurur.

Kaynak
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)