Jax Counter, Jax nasıl counterlanır ?

LoL Jax Counterları, Jax counterpick, Jax counterlayan eşyalar

Jax nasıl counterlanır ve tavsiyeler.

Jax belki de üst koridorun en belalı şampiyonlarından birisi, yetenekleri itibariyle her zaman için tercih edilebilir bir şampiyon, özellikle sezon 3 içinde ve sezon 4 ortalarında sıklıkla gördüğümüz bu şampiyon karşısında fazlasıyla dikkatli olmalısınız, genellikle dövüşçü karakterlere karşı fazlasıyla bir avantajı vardır bunun sebebi pasifi ve yeteneklerinden kaynaklanıyor. Rakibiniz Jax olarak belirlendiyse, onu counterlamak için ya Gnar gibi mana tüketimi olmayan hem tank hem menzili yüksek bir şampiyon tercih etmelisiniz yada Renekton gibi tank şampiyonları. Pasifi amansız saldırı, Jax’ın arka arkaya yaptığı normal saldırıları Saldırı Hızı’nı devamlı olarak arttırır. Bu yüzden Jax ile bire bir saldırı takaslarına girerken yakın dövüşte uzun süre kalmamaya dikkat edin. W yeteneği güçlendir, silahını güçlendirir ve sonraki saldırılarının gücünü arttırır bu pasifiyle de birleşince çok tehlikeli olabilir. Q yeteneği belli bir mesafeye atlamasını sağlar, bu yüzden mesafe kapatabilen bir şampiyondur. E yeteneği karşı saldırı, Jax’ın savaştaki hüneri, kısa süreliğine gelen tüm fiziksel saldırılardan sıyrılmasını ve ardından hızla karşı saldırıya geçerek çevresindeki bütün rakipleri sersemletmesini sağlar. Bu yeteneğine kesinlikle dikkat etmelisiniz Q-E kombosu ile Jax hızlıca mesafe kapatırken, takım savaşlarında yada bire bir değişimlerde sizi uzun bir süre sersemletebilir akabinde ölmenizi sağlayabilir.

jax counter

Counterlayan İtemler

jax buyuDonmuş Balyoz, Randuin’in Alâmeti, Bitkinlik, Sıçra