Katarina Counter, Katarina nasıl counterlanır ?

LoL Katarina Counterları, Katarina counterpick, Katarina counterlayan eşyalar

Katarina nasıl counterlanır ve tavsiyeler.

Orta koridorda sıklıkla tercih edilen bir şampiyon olan Katarina yetenekleri itibariyle çok bela bir şampiyondur. Katarina’yi bir ölüm makinası haline getiren en önemli yeteneği ise pasifidir, Katarina pasifi sayesinde her öldürdüğü şampiyon yada asist sayesinde yeteneklerinin bekleme süreleri 15 saniye azalır. Bu pasifi özellikle takım savaşlarına çok büyük katkı sağlamaktadır.

Örnekle takım savaşı başladıktan sonra savaşa dahil olan Katarina E yeteneği, Shunpo ile savaşın ortasına atılır bu yeteneği kullandıktan sonra daha az hasar alan Kata, ultisi ölüm çiçeği ile hançerlerini benzersiz bir hızla yakındaki en fazla üç Şampiyona savurur. Hançerler isabet ettiği hedeflere büyü hasarı verir ve iyileşme miktarlarını azaltır. Bununla birlikte w yeteneği Sinsi Çelik ile dönerek etrafındakilere hasar verir, tüm bu saldırılar sonrasında oldukça fazla asist ve kill alma potansiyeline sahip olan Katarina’nın bekleme süreleri neredeyse sıfırlancak seviyeye gelir, ve Katarina saldırı kombosuna kaldığı yerden devam eder.

Koridor safhasında oyunun başlarında genelde q yeteneği sıçrayan bıçak ile size saldırı yapacaktır, fırlattığı bıcak en fazla 4 rakibe sıçrar yani menzilinde değilseniz attığı minyondan da uzaktaysanız size bir zarar gelmeyecektir. Yukarıda da görüldüğü üzere, hızlı mesafe kapatabilen bir Diana yada menzili yüksek bir şampiyon ile onu bozguna uğratabilirsiniz, genelde Katarina’yı counterlamak için bitkinlik yada Zhonya’nın Kumsaati eşyasını tercih ederseniz, size fazlasıyla faydası dokunacaktır.

katarina counter

Counterlayan İtemler

katarina buyuBitkinlik, Sıçra

1 Comment

  1. Ümit GÜNEŞ

    Aralık 28, 2014 at 12:10 am

    Savunmaya yönelik oynamak istiyorsanız, tank rolünde yer alan şampiyonları denemelisiniz, ama bu seferde destek rolünde oynamanız gerekir, yok ben hem saldırısı iyi hemde savunması iyi olan bir şampiyon istiyorum diyorsanız, üst koridorda oynayan Darius, Yorick, Sion, Gnar gibi şampiyonları deneyebilirsiniz.