Yeni Merkez Kuşatması Modu Nasıl Oynanır?

Haftalar öncesinde yeni çıkacak mod üzerine birçok görüntü  ve video sızmıştı, sonrasında bugün League Of Legends resmi hesaplarında yeni oyun modu Merkez Kuşatması duyruldu. Oyun modu hakkında kısa bilgi vermek gerekirse, merkez kuşatması modunu seçerek yeni oyun moduna giriş yapıyorsunuz, klasik yasaklama ekranında dilediğiniz şampiyonları banladıktan sonra oyun başlıyor. Merkez kuşatması içerisinde 2 taraf var, saldıran ve savunan. Sırasıyla her takım iki tarafta da yer alıyor.

Merkez Kuşatması modu nasıl oynanır?

Açıkcası şuan için hangi şampiyonların aşırı sıkıntı verebileceğine dair bir yorum yapmak mümkün değil, en iyisi iyi oynadığınız şampiyonlar ile oyuna girmek olacaktır. Kısaca saldırı ve savunma tarafında önemli gördüğümüz bir iki noktaya aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Merkez kuşatması saldırı ekibi;

Skor almanız size kristal kazandırmakta bununla birlikte kristalleri normal oyunda yer alan büyüler bölümünde D-F harfleri ile kullanabiliyorsunuz. Savunma tarafına göre daha fazla kristal kazanmak en büyük avantajlarınızdan. Satın alabileceğiniz en değerli eşya ise bizlere göre, ışınlanma noktası ve yıkım topu, ışınlanma noktası sizlere koridorda ilerlediğinizde daha ileri bir noktaya ışınlanmanızı sağlamakta. Yıkım topu ise oldukça fazla bir menzil ile kuleleri hedef alıp onları yoketmekte. Yıkım topu satın alıp onu koruyarak kule almak en iyisi olacaktır. Oyun içerisinde farklı koridorlara gidip arkadaşlarınıza yardım etmeyi unutmayın.

Merkez kuşatması savunma ekibi;

Savunma tarafında 20 dakika boyunca merkezi korumanız gerekiyor, alabileceğiniz en önemli eşyalar ise Kule: Yıkım ışını ve Kule: Fırtına kalkanı, yıkım ışını ile düz bir doğrultuda şampiyonlara hasar verebiliyorsunuz, fırtına kalkanı ise kulelerinizi kısa bir süre hasar görmez hale getiriyor.  En önemli nokta ise minyonlarınızı rakiplerin ışınlanma yerlerine götürüp onları öldürtmekte, rakibin ışınlanma yerine 15 minyon taşıdığınızda “Yok Edici” devreye giriyor ve her koridorda büyük bir saldırı gerçekleştirip önüne gelen herkesi yoke diyor.

Not: Merkez Kuşatması oyun modu içerisinde bize göre en önemli nokta, aktif olarak koridorlara gezip arkadaşlarınızla yardımlaşmanız, aksi halde kule almak yada kule savunmak gerçekten zor olabilmekte. Oyun modu içerisinde genellikle dürtme potansiyeli yüksek şampiyonlar almaya çalışın yada hızlıca mesafe kapatıp saldırı yapabileceğiniz şampiyonlar.